"Tot està per fer i tot és possible" - Miquel Martí i Pol

dimecres, 18 de desembre del 2013

Competència digital del mestre

La competència digital és el conjunt de competències relacionades amb el coneixement i l'ús de la tecnologia. El procés d'adquisició d'aquestes s'anomena alfabetització digital.

La competència digital és molt important pel mestre, per tant, en la formació de mestres cal actualitzar-se continuadament amb recursos tecnològics i conèixer el potencial que tenen pedagògicament.

Recentment s'han publicat diversos documents que expliquen com ha de ser un mestre que és competent digitalment.
Els dos documents són:

1- UNESCO's ICT Competency Standards for Teachers (Normes UNESCO sobre Competències en TIC per a Docents).

2- Normes Nacionals (EEUU) sobre Tecnologia Educativa per a Docents i Normes Nacionals (EEUU) sobre Tecnologia Educativa per a Estudiants) publicats per la International Society for Technology in Education (ISTE).


El resum d'aquests dos documents el trobareu en aquesta presentació feta amb GoogleDrive a la classe de GITIC.




Per reflexionar-hi una mica...

La societat en la que vivim actualment avança sense parar, i com a mestres hem d'estar actualitzats de tot, perquè els nostres alumnes ho estaran. Per tant, penso que és molt important tenir la competència digital. A més, es poden trobar moltes potencialitat pedagògica als recursos web o a les TIC. Podem trobar moltes maneres de treballar a l'aula amb la tecnologia. Això si, no podem substituir el mestre o alguns tipus d'educació amb la tecnologia, en tot cas, la tecnologia ho ha de complementar. Ha de ser un suport, però no un substitut!


Per saber-ne més...

Us recomano moltíssim aquest article del diari San Jose Mercury News, està escrit en anglès però s'entén bastant bé i és molt interessant. Si voleu podeu comentar per explicar que us ha semblat l'article. Està molt ben escrit! Tracta sobre la competència digital dels mestres i de com poden influir en els alumnes. 

També us recomano aquesta imatge que trobareu al meu Scoop.it. És una representació de com tractar les TIC a l'aula.

Gràcies per llegir-me!
Fins aviat lectors!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada