"Tot està per fer i tot és possible" - Miquel Martí i Pol

dimecres, 23 d’octubre del 2013

Aprenem a crear jocs: Scratch!

Què és?

Scratch és una eina molt útil que ens permet crear el nostre propi vídeojoc. L'aplicació està dissenyada especialment per a nens i nenes de 8 a 16 anys però la realitat és que l'utilitza gent de totes les edats. Es
tracta simplement de donar ordres a un o més personatges perquè facin certes accions. A partir de donar-li ordres simples es pot arribar a crear un joc interactiu i complex. Hi ha una varietat molt àmplia d'opcions de personatges, de fons, d'accions que poden fer, etc.


Reflexionant una mica sobre el tema...

A més de ser una eina molt útil per crear jocs, Scratch és un projecte educatiu que ja fa anys que està actiu. Els alumnes creen en parelles o en grups el seu propi projecte i els educadors el comparteixen a través de la comunitat ScratchEd. Dins aquesta comunitat s'intercanvien recursos, experiències...
Scratch comporta un aprenentatge diferent i significatiu tant per a nens com per als seus educadors, pares, mestres, etc. De fet, el lema d'Scratch és: Imagina, crea i programa. El fet que els nens i nenes puguin crear i treballar autònomament fa que hi hagi un aprenentatge significatiu. Crec que és molt positiu el fet que els nens aprenguin a crear en equip. Els cal cooperació, imaginació, etc. I això és molt positiu per a ells.

Per saber-ne més...

Aquí teniu el meu projecte d'Scratch perquè pogueu provar-lo, no sóc una experta d'Scratch però mica en mica aquest projecte anirà avançant! Es tracta de divertir-se una mica jugant a bàsquet tot aprenent alguna frase amb anglès (molt simple!)

       


I per si us interessa provar Scratch, aquest és un vídeotutorial molt interessant i molt útil. Jo el vaig utilitzar per crear el meu projecte.

    

A gaudir-ne!! Fins la pròxima!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada