"Tot està per fer i tot és possible" - Miquel Martí i Pol

dimarts, 15 d’octubre del 2013

La curació de continguts- RSS i Scoop.it

Molts experts en sociologia, diuen que estem en la societat de la informació, on es rep molta informació en molt poc temps. De fet, fa poc, llegiem un article a classe que deia que la quantitat d'informació que rebem i assimilem en un any, era la mateixa que una persona que vivia a l'edat mitjana assimilava en tota una vida. Per sort, han sortit eines molt útils que fan que puguem triar la informació.A la classe de GITIC hem estat treballant amb algunes eines de curació de continguts, que permeten trobar informació acurada, sense que ens arribi en forma d'allau. Una d'elles és els canals RSS, aquí podeu veure el logo. Serveix per poder subscriure't a una font d'informació o a una part d'ella i fer que t'arribi tota la informació de la part que has escollit. Per exemple, si d'un diari, només m'interessa la secció de cultura, em subscric a través de l'RSS i m'arriben només les notícies d'aquell diari relacionades amb la cultura.
Logotip RSS

Llavors vam aprendre a utilitzar la pàgina web Scoop.it. És una eina que et permet curar continguts de tota la xarxa. Crees diferents tòpics dels temes que vulguis i hi poses les paraules clau d'aquest tema. Llavors, la pàgina et busca a totes les fonts més importants d'informació les paraules clau, i et va fent suggeriments d'articles o pàgines que et podrien interessar segons les paraules que has posat. A més, pots afegir-hi RSS o altres fonts. Quan un article o pàgina t'interessa, et permet guardar-ho i compartir-ho amb l'altra gent d'Scoop.it. A més, si estas navegant i trobes alguna cosa que et sembla interessant pel teu tòpic, hi ha una extensió que et permet guardar-ho al moment dins el teu tòpic. Aquí us deixo una imatge que descriu bastant la funció de l'Scoop.it

Descripció de la funció d'Scoop.it
Crec que la pàgina Scoop.it és útil en molts sentits, a vegades, busques informació sobre un tema en concret i no saps ben bé on trobar-la, en canvi, fent servir aquesta eina, et porta directament a la informació que tu vols buscar. A més, la pots emmagatzemar dins el teu perfil i compartir-la amb els teus seguidors (de Scoop.it, de Twitter, Facebook...). És una eina complexa d'utilitzar però amb paciència i temps s'agafa el "truquillo"!


Per entendre millor com funciona la curació de continguts, us recomano que llegiu aquesta presentació feta per Eva Sanagustín. Ens explica com fer una curació de continguts en 10 passos. S'entén molt bé, a classe la vam fer servir per entendre millor com viatjar en aquest món desconegut i complex però alhora proper i de fàcil accés per a nosaltres, el de la informació. Us deixo aquí l'enllaç!
Content curation en 10 passos

Fins aviat estimats lectors!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada